De Beagle: wat je als eigenaar moet weten

slaap

Aanwezig, vrolijk en enthousiast, Beagles zijn enorm populair. Deze pups zijn energiek, vocaal en atletisch. Ze houden je scherp terwijl ze hun weg recht in je hart graven.

Leuke weetjes

Doordat de populariteit van de Beagle immens is geworden, hebben ze al veel prominente optredens gehad.

  • Wist je dat de Beagle drie unieke vocale geluiden kan produceren? Men denkt dat de naam "Beagle" afkomstig is van het Franse woord "beguele", wat "gapende keel" betekent. Een vrij nauwkeurige beschrijving wanneer je je realiseert dat ze een uitstekend vocaal bereik hebben. Deze geluiden zijn ontwikkeld als pups en groeien van schattige geluiden tot krachtige geluiden voor volwassenen. Blaffen is de meest voorkomende, een geluid dat de meeste honden leren. Ze kunnen ook een jodelend geluid maken dat een baai wordt genoemd.
  • Beagles helpen ook Amerika te beschermen. Homeland Security gebruikt ze om passagiersbagage, zowel inkomende als uitgaande, te snuiven voor onder andere voedselproducten. Dit voorkomt de verspreiding van parasieten en ziekten tussen internationale landen.
  • Barry Manilow, de geliefde crooner, bracht zijn vrije tijd door met zijn Beagle genaamd Bagel. De schattige furball verscheen zelfs op verschillende albumhoezen, vooral de achteromslag voor de hit single I Write the Songs.
  • Misschien weet je het niet, maar cartoonist Charles M. Schultz schreef de wereldberoemde Snoopy als een Beagle. 

Waar werd de Beagle voor gefokt?

Beagles werden oorspronkelijk gefokt als jachthonden, en werden hiervoor veel gebruikt in de praktijk. Er zijn twee maten voor het ras, een die kleiner is dan 13 inch en een die oploopt tot 16 inch. De kleinere honden, bekend als pocket beagles, werden in jaszakken naar het begin van de jacht gedragen. Hoewel bedreven als konijnenjagers, zijn ze prominent gebruikt bij vossenjagers en om prooien te vangen zoals wilde varkens en zelfs jakhalzen!

Beagles van vandaag kunnen nog steeds worden gebruikt als jagers, hetzij samen met hun mens of in een roedel, maar de meeste zijn geliefde familievrienden. Houd echter in de gaten dat het jachtinstinct er nog steeds is. Wees niet verbaasd als je je puppy ziet jagen op een vogel of eekhoorn.

Hoe is hun persoonlijkheid?

Wil je een vrolijke en aanhankelijke hond die graag tijd met je doorbrengt? Dan ga je dol zijn op het leven met een Beagle. Speels en vriendelijk, deze pups zijn over het algemeen erg blij en liefdevol voor hun mensen. Ze zijn wonderbaarlijk ondeugend en kunnen zelfs grappenmakers zijn. Een beagle kan erg koppig zijn en houdt ervan zijn eigen zin te krijgen, wat kan leiden tot slecht gedrag als de juiste discipline niet wordt toegepast tijdens de training. Een Beagle kan ten prooi vallen aan selectief horen en zal een match zijn voor de meeste eigenaren in zowel energie als koppigheid. Beagles geven de voorkeur aan gezelschap, en als ze te lang alleen worden gelaten kunnen ze angstig en destructief worden. Je pup zal je graag in de buurt hebben, zorg er gewoon voor dat je ze geruststelt wanneer je weggaat.

Nadelen aan het ras?

Hoewel Beagles geweldig leuke honden zijn, zijn er enkele minpunten om op te letten.

  • Hoewel elke hond uniek is, is koppigheid een persoonlijkheidskenmerk dat ongebreideld is onder Beagles. Zoals gezegd, kunnen deze pups selectief horen en genieten van hun zin krijgen.
  • Beagles zijn hardlopers. Ze leven op basis van wat ze ruiken, als er iets is om te eten of te achtervolgen zullen ze proberen hun neus te volgen. Hoe slim ze ook zijn, wees niet verrast als de pup een kleine ontsnappingskunstenaar is wanneer hij ergens achteraan wil rennen. Een goede spelsessie zal dit helpen verminderen!
  • Deze honden verliezen veel haren. Regelmatig in bad in combinatie met borstelen kan hierbij helpen, maar je stopt het nooit helemaal. Kokosolie kan de vacht van de Beagle gezond houden!
  • Hun fascinerende drie-stijl vocalisatie is interessant, maar dingen zijn anders wanneer ze niet stoppen met huilen of lui thuis. Dit zijn over het algemeen geen appartement honden omdat ze normaal gesproken te luid zijn voor dunne muren.
  • Beagles zijn gravers. Ze graven in de grond na wat ze ook ruiken, als je een tuin hebt gaan ze daar naar binnen en verscheuren het. Je kunt ze vertellen om te hiermee stoppen, maar als je ze te lang van ze afhoudt zijn ze er meteen weer bij.

Laat je niet volledig afschrikken door bovenstaande punten. Het leven met een Beagle kan een leuke, gelukkige en geweldige ervaring zijn. Het is echter belangrijk om te weten waar je aan begint.

Hoe train je een Beagle?

Hoewel veel pups consistente training nodig hebben, maakt de onafhankelijke streak van de Beagle regelmaat en consistentie een absolute must. Door ze als pups te socialiseren, met uitstapjes naar parken of ze aan je andere harige vrienden voor te stellen, zal ze hun juiste gedrag vertonen.

Hun eigenzinnige manier van denken betekent dat professionele training en gehoorzaamheidsschool wordt aanbevolen. Hoewel training zonder dit kan worden bereikt, zal de omgeving hen niet alleen socialiseren, maar ook een beter geïnformeerde benadering bieden om goed gedrag bij uw pup te inspireren.

Beagles, zoals de meeste pups, reageren het beste op wat lekkers. Hun koppige karakter betekent dat een extra stimulans vaak nodig is om een ​​les naar huis te rijden, knabbelen van hun favoriete traktatie is een goede beloning voor het volgen van aanwijzingen. Wees creatief, geduldig en consistent en de tijdstraining zal blijven. Als jullie allebei plezier hebben, zullen ze gaan gehoorzamen en de inspanningen hun vruchten afwerpen.

Is het een geschikte gezinshond?

Beagles zijn geweldig ideaal voor actieve gezinnen, vaak leidend voor activiteiten. Een roedeldier-mentaliteit zal hen helpen nauw met hun mensen om te gaan en hun metgezellen zullen hun roedel zijn. Heb je kinderen? Omdat deze pups geweldig zijn met kinderen. Ze zijn ideaal geschikt om met kinderen te spelen en passen hun energie aan, van moment tot moment. Alleenstaande mensen of koppels die van een actieve levensstijl in de buitenlucht houden, zullen ook dol zijn op deze pups. Ongeacht de grootte van het gezin, de Beagle is geweldig voor degenen die hun energie kunnen evenaren en zal een uitstekende aanvulling binnen een familie.